Een ogenblik geduld a.u.b.

Over

 • Op welke bronnen zijn de cijfers gebaseerd?

  De cijfers zijn gebaseerd op registraties en enquêtegegevens. De vindplaats van de bronnen verschilt per zoekactie:

  - Bij gebruik van cijfers uit de databanken, ziet u naast het onderwerp de gebruikte bron weergegeven.

  - Bij gebruik van de feitenkaarten van de Gezondheidsatlas, vindt u in de inleiding een link naar een bronnenoverzicht. In dit overzicht staan per thema de gegevensbronnen vermeld.

  - Bij gebruik van de feitenkaarten van Onderzoek010 staan de gebruikte bronnen onderaan de feitenkaart vermeld.

 • Voor wie is Onderzoek010 ontwikkeld?

  Onderzoek010 is een nieuw portaal voor iedereen die op zoek is naar cijfers over het Rijnmondgebied. Het biedt informatie voor de invulling van gemeentebeleid, maar kan ook gebruikt worden door andere belangstellenden. Het portaal biedt toegang tot zowel de databank van Onderzoek010 als de databank van de Gezondheidsatlas. In deze laatste databank zijn niet alleen cijfers van Rotterdam maar ook van 15 omliggende gemeenten opgenomen. Daarnaast geven de pictogrammen direct toegang tot feitenkaarten over verschillende onderwerpen.

 • Waar kan ik een vraag stellen?

  Heeft u vragen over cijfers of publicaties die op de website of een van de databanken staan, kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u algemene vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze website, neem dan contact met ons op via onderzoekbco@rotterdam.nl

 • Hoe zit het met de privacy van inwoners?

  De afdeling Onderzoek & Business Intelligence van de gemeente Rotterdam verwerkt gegevens van inwoners, bezoekers en ondernemers van de gemeente Rotterdam.  Doel is de ontwikkeling van kennis ten behoeve van gemeentelijk beleid. Bij de verwerking van persoonsgegevens leeft de afdeling de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) na. Volgens de AVG is de verwerking van persoonsgegevens voor statistische doeleinden toegestaan, zolang dit ondersteunend is aan de uitvoering van de gemeentelijke taak.

   

  Meer informatie over hoe de gemeente Rotterdam omgaat met uw privacy vindt u op de website van de gemeente Rotterdam.

   

 • Hoe gebruik ik Onderzoek010?

  Onder Onderzoek010 ziet u 12 pictogrammen, waarvan 11 een beleidsthema betreffen. Door op één van de pictogrammen te klikken, komt u bij de belangrijkste indicatoren van een thema. De indicatoren zijn gevalideerd door Onderzoek en Business Intelligence en zijn op gemeenteniveau, op gebiedsniveau en op buurtniveau te bekijken. Er kunnen ook vergelijkingen gemaakt worden en u kunt de gegevens downloaden.

   

  Door op één van de pictogrammen binnen een thema te klikken, krijgt u de mogelijkheid om de grafieken in diverse vormen af te beelden. Indien u meer wilt weten over de gegevens, kunt u gebruik maken van de onderliggende databank. De knop hiervoor bevindt zich aan de bovenkant van de pagina. Daar vindt u ook de knop rapportages, waarmee u toegang krijgt tot de rapportages van Onderzoek en Business Intelligence die onderverdeeld zijn over de 11 thema’s.