Een ogenblik geduld a.u.b.

Rapportages Duurzame leefomgeving

  • Opfleuren van containers, helpt dat?

    In deze pilot is in de wijken Hillesluis en Struisenburg onderzocht of het opfleuren van containers een gunstig effect heeft op het aantal dagen dat er restafval naast containers wordt geplaatst. 

    / Duurzame leefomgeving / 377 kB

  • Verduurzaming woning + aardgasvrij Omnibusenquête 2024

    In de Omnibusenquête 2024 (‘Rotterdammers en hun stad’) zijn onder meer vragen over het verduurzamen van de woning en aardgasvrij wonen opgenomen. In deze feitenkaart worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 758 kB

  • Groen in de stad, Omnibusenquête 2024

    In de Omnibusenquête 2024 (‘Rotterdammers en hun stad’) zijn onder meer vragen over groen in de stad opgenomen. In deze feitenkaart worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 111 kB

  • Biodiversiteit, Omnibusenquête 2024

    In de Omnibusenquête 2024 (‘Rotterdammers en hun stad’) zijn vragen over biodiversiteit opgenomen. In deze feitenkaart worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 126 kB

  • Klimaatverandering en -adaptatie Omnibusenquête 2024

    In de Omnibusenquête 2024 (‘Rotterdammers en hun stad’) zijn vragen over klimaatsverandering, hitte en wateroverlast opgenomen. In deze feitenkaart worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 1124 kB

  • De relatie tussen de objectieve aanwezigheid van groen en de subjectieve beleving.

    Dit rapport beschrijft het onderzoek naar de relatie tussen de hoeveelheid groen in de woonbuurt van Rotterdammers, hun tevredenheid over het groen in hun buurt en hun ervaren gezondheid. Dit onderzoek is uitgevoerd aan de hand van reeds beschikbare data. Daarbij is gebruik gemaakt van zowel objectieve als subjectieve data.

    N.B.: Vanwege de hoeveelheid kaartmateriaal voldoet deze rapportage niet aan de eisen van de digitale toegankelijkheid. Voor vragen hierover kan contact opgenomen worden met de genoemde onderzoekers.

    / Duurzame leefomgeving / 4293 kB

  • Circulaire foto van Rotterdam – een verkennend onderzoek

    De gemeente Rotterdam wil de transitie bevorderen naar een circulaire economie, waarbij grondstoffen niet als afval eindigen, maar telkens worden hergebruikt. In dit onderzoek zijn drie methoden vergeleken die kunnen helpen om inzicht te krijgen in hoe het ervoor staat met de circulaire economie en hoe die zich ontwikkelt.

    / Duurzame leefomgeving / 2638 kB

  • Rotterdammers over groen, klimaat en duurzaamheid

    Deelrapportage van de Omnibusenquête2023 over de onderwerpen groen, klimaat, milieu, biodiversiteit en duurzaamheid

    / Duurzame leefomgeving / 7590 kB

  • Literatuurverkenning voedselverspilling en voedselverlies

    Het onderzoek omvatte een korte literatuurverkenning naar voedselverspilling en voedselverlies. De rapportage bevat een beschrijving van wat er onder voedselverspilling en – verlies wordt verstaan en er wordt inzicht gegeven over de omvang en impact ervan in de wereld, nationaal en voor zover bekend regionaal. Ook wordt inzicht gegeven in de hiaten in de kennis die er zijn.

    / Duurzame leefomgeving / 4349 kB

  • Middelen om klimaatadaptief gedrag te stimuleren

    De gemeente Rotterdam zet middelen in om bewoners aan te zetten tot klimaatadaptief gedrag, zoals subsidies, websites, folders e.d. In dit rapport wordt onderzocht in hoeverre deze middelen aansluiten bij de behoefte van de bewoners en worden aanbevelingen gedaan.

     

    / Duurzame leefomgeving / 5421 kB

  • Het stimuleren van groen gedrag.

    Onderzoekers van OBI hebben samen met het Gedragsteam van Stadsbeheer onderzocht hoe Rotterdammers aan te zetten zijn tot groen gedrag: gedrag op privéterrein of nabij de woning dat bijdraagt aan biodiversiteit of klimaatadaptatie. Deze feitenkaart beschrijft de belangrijkste inzichten van het onderzoek, aan de hand van vijf onderwerpen: woonomgeving, motieven, communicatie, subsidies en vertrouwen.

    / Duurzame leefomgeving / 1014 kB

  • Onderzoek Beeldherkenning Zwerfafval

    De gemeente zet als proef in drie Rotterdamse buurten camera’s in om zwerfafval op te sporen. Dit onderzoek geeft inzicht in wat de bewoners daarvan vinden en waarom bewoners het eens of oneens zijn met de camera-inzet.

    / Duurzame leefomgeving / 2176 kB

  • Hoe stimuleren we Rotterdammers tot groene gedragingen?

    Dit rapport beschrijft het verkennende onderzoek naar factoren die bijdragen aan klimaatadaptatie en biodiversiteit op privaat terrein. Deze verkenning is uitgevoerd door het gedragsexperts van SB en onderzoekers van OBI. De onderzoeksvragen die beantwoord worden zijn: Wat is bekend over kansrijke manieren om bewoners te stimuleren tot groene gedragingen? Wat voor groene gedragingen vragen we vanuit de verschillende programma’s van de gemeente Rotterdam die raken aan vergroening?

    / Duurzame leefomgeving / 5595 kB

  • De Rotterdammer en het maaibeleid

    Een inventarisatie van reacties, meldingen, klachten en complimenten met betrekking tot groenbeheer en maaibeleid in het bijzonder.

    / Duurzame leefomgeving / 5939 kB

  • Rotterdammers over klimaat en duurzaamheid 2022. Resultaten uit de Omnibusenquête

    Rapportage over de beantwoording van de vragen uit de Omnibusenquête 2022 over diverse onderwerpen en meningen op het gebied van klimaat en duurzaamheid; waar mogelijk inclusief vergelijkingen met resultaten uit eerdere Omnibusenquêtes.

    / Duurzame leefomgeving / 13425 kB

  • Rotterdammers over milieu en duurzaamheid 2021. Resultaten uit de Omnibusenquête 2021

    Rapportage over de beantwoording van de vragen uit de Omnibusenquête 2021 over diverse onderwerpen en meningen op het gebied van milieu en duurzaamheid; waar mogelijk inclusief vergelijkingen met resultaten uit eerdere Omnibusenquêtes.

    / Duurzame leefomgeving / 2001 kB

  • Rotterdammers over milieu en duurzaamheid 2020. Resultaten uit de Omnibusenquête 2020

    Rapportage over de beantwoording van de vragen uit de Omnibusenquête 2020 over diverse onderwerpen en meningen op het gebied van milieu en duurzaamheid; waar mogelijk inclusief vergelijkingen met resultaten uit eerdere Omnibusenquêtes.

    / Duurzame leefomgeving / 5351 kB

  • Vragen over groen in de stad in de Omnibusenquête 2020

    Dit rapport voldoet nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Heeft u vragen over dit rapport, neem dan contact met ons op via de contactknop op Onderzoek010. In de Omnibusenquête 2020 (‘Rotterdammers en hun stad 2020’) zijn onder meer ook vragen opgenomen over groen in de stad. In deze notitie worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 268 kB

  • Vragen over wateroverlast in de Omnibusenquête 2020

    Dit rapport voldoet nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Heeft u vragen over dit rapport, neem dan contact met ons op via de contactknop op Onderzoek010. In de Omnibusenquête 2020 (‘Rotterdammers en hun stad 2020’) zijn onder meer ook vragen opgenomen over wateroverlast. In deze notitie worden de resultaten beschreven.

    / Duurzame leefomgeving / 105 kB

  • Initiatieven voor een schone stad

    Dit rapport voldoet nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Heeft u vragen over dit rapport, neem dan contact met ons op via de contactknop op Onderzoek010. Dit onderzoek gaat over initiatieven uit de samenleving die gericht zijn op het schoonhouden van Rotterdam. Op verzoek van Stadsbeheer heeft OBI een enquête uitgezet onder initiatiefnemers en ambtenaren die bij dergelijke initiatieven betrokken zijn. Stadsbeheer gebruikt de resultaten van het onderzoek om initiatieven voor een schone stad zo goed mogelijk te kunnen stimuleren en ondersteunen.

    / Duurzame leefomgeving / 2181 kB

  • Rotterdammers over milieu en duurzaamheid 2019

    Dit rapport voldoet nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Heeft u vragen over dit rapport, neem dan contact met ons op via de contactknop op Onderzoek010. Rapportage over de beantwoording van de vragen uit de Omnibusenquête 2019 over diverse onderwerpen en meningen op het gebied van milieu en duurzaamheid; waar mogelijk inclusief vergelijkingen met resultaten uit eerdere Omnibusenquêtes.

    / Duurzame leefomgeving / 1740 kB

  • Rotterdammers over duurzaam 2017

    Resultaten uit de Omnibusenquête 2017

    / Duurzame leefomgeving / 997 kB

  • Rotterdammers over duurzaamheid 2017

    Resultaten uit de Omnibusenquête 2017

    / Duurzame leefomgeving / 1289 kB

  • Rotterdammers over duurzaamheid 2015

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2015.

    / Duurzame leefomgeving / 2457 kB

  • Rotterdammers over duurzaamheid 2013

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2013.

    / Duurzame leefomgeving / 2074 kB

  • Rotterdammers over milieu en duurzaamheid 2011

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2011.

    / Duurzame leefomgeving / 622 kB

  • Rotterdammers over het milieu 2009

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2009.

    / Duurzame leefomgeving / 743 kB

  • Rotterdammers over het milieu 2007

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2007.

    / Duurzame leefomgeving / 444 kB

  • Rotterdammers over het milieu 2005

    Rapportage over de vragen over milieu / duurzaamheid in de Omnibusenquête 2005.

    / Duurzame leefomgeving / 207 kB

  • Eerste deelrapport onderzoek groengebieden en buurtgroen in Rotterdam 2016

    Overzichtsrapport van bestaande onderzoeksgegevens over het gebruik en de waardering van stadsparken en de zevenhuizerplas en buurtgroen.

    / Duurzame leefomgeving / 1418 kB