Een ogenblik geduld a.u.b.

Rapportages

Rapportage Schoolkeuze aan de Maas

De gemeente Rotterdam heeft laten onderzoeken welke schoolkeuzemotieven en -behoeften er zijn onder Rotterdamse ouders en (vo-)leerlingen. Dit om inzicht te krijgen of het onderwijsaanbod in de buurt voldoet aan de wensen van ouders en leerlingen die daar wonen en in wat ouders er toe beweegt om voor een school te kiezen buiten hun eigen woongebied. Auteur: Kenniswerkplaats Rotterdams Talent

/ Externe rapporten / 77 pagina's / 1019 kB

Rotterdamse groepen 2017

In deze monitor wordt de maatschappelijke positie van diverse Rotterdamse bevolkingsgroepen beschreven. Uitgevoerd door: J. de Boom en P. van Wensveen, Risbo (EUR).

/ Externe rapporten / 117 pagina's / 3833 kB

Quickscan aantal daklozen 2018

Signalen van toename van daklozen in de G4: feit of fictie? Quick scan van visies en cijfers over de ontwikkelingen in het aantal daklozen binnen verschillende subpopulaties in de vier grote steden

/ Externe rapporten / 114 pagina's / 1681 kB

Onderzoek oorzaken dak- en thuisloosheid Rotterdam

Onderzoek naar de oorzaken van dak- en thuisloosheid van volwassenen, jongeren en gezinnen die in 2017 in Rotterdam dakloos zijn geworden.

/ Externe rapporten / 65 pagina's / 7495 kB

Tegenprestatie voor het ontvangen van een uitkering:

Goed voor de gezondheid! Met de Tegenprestatie, onderdeel van de Participatiewet, worden werkzoekenden gestimuleerd voor zichzelf of de samenleving een nuttige activiteit te ondernemen. In Rotterdam hebben we geleerd dat de Tegenprestatie een gouden kans is om de gezondheid te verbeteren van een doelgroep die moeilijk bereikt wordt met gezondheidsprogramma’s.

/ Externe rapporten / 6 pagina's / 497 kB

Pilot VVE-monitor Rotterdam 2017, uitgevoerd door BCO Onderwijsadvies

In de pilot vve monitor is informatie samengebracht over ‘toeleiding en bereik’, ‘kwaliteit van vve’ en ‘opbrengsten’ van de gesubsidieerde Rotterdamse voorscholen.

/ Externe rapporten / 56 pagina's / 1833 kB

Staat van het Rotterdams onderwijs, 2018

De Staat van het Rotterdams onderwijs geeft een overzicht van de ontwikkelingen in het onderwijs vanaf het VVE tot en met het hoger onderwijs.

/ Externe rapporten / 46 pagina's / 1189 kB

Nationaal programma Rotterdam-Zuid

De maatschappelijke kosten en baten van het nationaal programma Rotterdam-Zuid.

/ Externe rapporten / 1 pagina / 4509 kB