Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Uitkomsten Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 online

  De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 zijn gepubliceerd op www.gezondheidinkaart.nl. Het onderzoek leverde bruikbare gegevens op van 7.530 jongeren woonachtig in regio Rotterdam-Rijnmond. Voor elke gemeente is een rapport gemaakt met een samenvatting van de meest opvallende resultaten in de regio en in de gemeente. Thema’s zoals (mentale) gezondheid, voeding, vrije tijd, en middelengebruik komen aan bod. Deze rapporten staan onder publicaties. In de databank zijn cijfers zijn beschikbaar voor de regio, de gemeenten en Nederland. Gebiedscijfers voor Rotterdam volgen later.

 • -

  Regiomonitor beschermd wonen 2023

  Cijfermatige rapportage over mensen die gebruik maken van beschermd wonen in Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Capelle a/d IJssel, Krinpen a/d IJssel en Lansingerland.
 • -

  Staat van de Jeugd 2023

  Hoe staat de jeugd van Rotterdam ervoor?

  Hoe gaat het met de schoolprestaties van onze jeugd? Hoeveel jongeren werken er? Hoe gezond zijn ze? Je leest het in de Staat van de Jeugd 2023.

 • -

  Bevolkingsmonitor april 2024

  In het eerste kwartaal van 2024 zijn er 994 personen bij gekomen, volgens de voorlopige cijfers. Vorig jaar lag de groei van het eerste kwartaal ruim 500 hoger. De wat meer beperkte groei heeft te maken met een lager buitenlands migratiesaldo, vooral van personen met een herkomst uit een van de EU-landen. Het binnenlands migratiesaldo is al jaren negatief (meer vertrek naar andere gemeenten dan andersom). Het negatieve saldo werd in het vorige kalenderjaar kleiner en dit lijkt zich voort te zetten.
 • -

  Voormeting Prins Hendrikstraat

  In de loop van 2024 wordt een GGZ-locatie geopend voor Beschermd wonen in Hoek van Holland. Deze rapportage schets een beeld van de (ervaren) leefbaarheid en veiligheid in de direct omgeving voorafgaand aan de opening.
 • -

  Burgemeesterprofiel – Rotterdammers over nieuwe burgemeester

  Begin 2024 kondigde burgemeester Aboutaleb aan dat hij na 15 jaar plaats maakt voor een nieuwe burgemeester van Rotterdam. Voor de nieuwe burgemeester wordt een profielschets gemaakt. Hierin komt onder andere te staan wat er allemaal speelt in de stad, wat de taken zijn van de burgemeester en wat voor type persoon Rotterdam zoekt. Met name voor de invulling van dit laatste punt wilde de gemeenteraad van Rotterdam de inwoners de kans geven om mee te denken. In samenwerking met de onderzoeksafdeling van de gemeente Rotterdam is hiervoor een vragenlijst ontwikkeld die in maart 2024 kon worden ingevuld. De resultaten zijn te lezen in het rapport.

Ouder nieuws