Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Voormeting Leningradplaats

  Eind 2023 is een GGZ-locatie geopend voor Beschermd wonen in Prins Alexander. Deze rapportage schets een beeld van de (ervaren) leefbaarheid en veiligheid in de direct omgeving voorafgaand aan de opening.

 • -

  Voormeting Oude watering

  Eind 2023 is een GGZ-woonlocatie voor jongvolwassenen geopend in IJsselmonde. Deze rapportage schets een beeld van de (ervaren) leefbaarheid en veiligheid in de direct omgeving voorafgaand aan de opening.

 • -

  Uitkomsten Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 online

  De resultaten van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 zijn gepubliceerd op www.gezondheidinkaart.nl. Het onderzoek leverde bruikbare gegevens op van 7.530 jongeren woonachtig in regio Rotterdam-Rijnmond. Voor elke gemeente is een rapport gemaakt met een samenvatting van de meest opvallende resultaten in de regio en in de gemeente. Thema’s zoals (mentale) gezondheid, voeding, vrije tijd, en middelengebruik komen aan bod. Deze rapporten staan onder publicaties. In de databank zijn cijfers zijn beschikbaar voor de regio, de gemeenten en Nederland. Gebiedscijfers voor Rotterdam volgen later.

 • -

  Regiomonitor beschermd wonen 2023

  Cijfermatige rapportage over mensen die gebruik maken van beschermd wonen in Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Capelle a/d IJssel, Krinpen a/d IJssel en Lansingerland.
 • -

  Staat van de Jeugd 2023

  Hoe staat de jeugd van Rotterdam ervoor?

  Hoe gaat het met de schoolprestaties van onze jeugd? Hoeveel jongeren werken er? Hoe gezond zijn ze? Je leest het in de Staat van de Jeugd 2023.

 • -

  Bevolkingsmonitor april 2024

  In het eerste kwartaal van 2024 zijn er 994 personen bij gekomen, volgens de voorlopige cijfers. Vorig jaar lag de groei van het eerste kwartaal ruim 500 hoger. De wat meer beperkte groei heeft te maken met een lager buitenlands migratiesaldo, vooral van personen met een herkomst uit een van de EU-landen. Het binnenlands migratiesaldo is al jaren negatief (meer vertrek naar andere gemeenten dan andersom). Het negatieve saldo werd in het vorige kalenderjaar kleiner en dit lijkt zich voort te zetten.

Ouder nieuws