Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Laatste nieuws

 • -

  Sportdeelname Index Rotterdam, november 2022

  Sportdeelname Index november 2022. Met extra vragen over Veilig sportklimaat, discriminatie en energietarieven.

 • -

  Sportdeelname Index Rotterdam, april 2023

  Sportdeelname Index over de maand april 2022.
 • -

  Bedrijven en garageparkeren

  In de gemeentelijke parkeergarages parkeren kortparkeerders, particuliere abonnementhouders en bedrijfsmatige abonnementhouders. Onder alle drie de groepen is onderzoek gedaan naar de klantervaring, in opdracht van afdeling Parkeren van Stadsbeheer.
 • -

  Acceptatie van diversiteit Omnibusenquête 2023

  In hoeverre wordt diversiteit geaccepteerd en met wie gaan Rotterdammers het liefst om? In de feitenkaart wordt onder andere op deze vragen antwoord gegeven. De resultaten zijn gebaseerd op de vragen die over dit onderwerp zijn gesteld in de Omnibusenquête 2023.

 • -

  Discriminatie Omnibusenquête 2023

  17% van de Rotterdammers heeft zich in 2022 wel eens gediscrimineerd gevoeld.  Dit is gemiddeld voor de afgelopen jaren. 44% van de Rotterdammers die zich gediscrimineerd voelden, voelden zich op grond van hun ras/huidskleur gediscrimineerd. Als we deze meest voorkomende discriminatiegrond uitdrukken als aandeel van alle Rotterdammers, dan blijkt 7% daar naar eigen zeggen slachtoffer van te zijn geweest.

 • -

  Rotterdam The Hague Airport Omnibusenquête 2023

  Zes op de tien Rotterdammers van 16 tot en met 85 jaar vindt het belangrijk dat Rotterdam een eigen luchthaven heeft. Ruim een kwart vindt dat niet, en de overige 12 procent heeft hier geen mening over. Deze percentages zijn nagenoeg gelijk aan die van 2022. Ten opzichte van 2021 en eerder is het aandeel Rotterdammers dat het belangrijk vindt dat Rotterdam een eigen luchthaven heeft, aanmerkelijk kleiner (en het aandeel dat dit niet belangrijk vindt, aanmerkelijk groter). Wilt u meer weten? Leest u dan de feitenkaart.

Ouder nieuws